ESA en het Europese satellietnavigatiesysteem Galileo

Datum: 
zaterdag, 4 oktober, 2014 - 14:30 to 16:30

Lezing door Koen De Beule (werkzaam bij ESA en ESTEC) naar aanleiding van de World Space Week.

Van 4 tot 10 oktober 2014 vindt weer de 'World Space Week' plaats. Dit jaar wordt het thema 'Space: Guiding Your Way'. Met dit thema wil men de voordelen van satellietnavigatie voor de samenleving in de kijker zetten. Meer informatie hierover is te vinden op worldspaceweek.org

In het kader hiervan organiseren we op zaterdag 4 oktober 2014 om 14u30 een lezing.
Spreker is Koen De Beule, ingenieur werkzaam bij the European Space Agency (ESA) en gedetacheerd in ESTEC (European Space Research and Technology Centre).

Koen zal eerst een inleiding geven over ESA, en de werking ervan, met focus op de werkzaamheden in de verschillende vestigingen verspreid over Europa en daarbuiten.
Daarna volgt voor onze sterrenkundigen een klein intermezzo over de Hubble Space Telescoop (HST) en dan specifiek de vervanging en het inspecteren van de eerste generatie zonnepanelen.
De hoofdmoot van het programma gaat over het Europese Navigatie programma GALILEO, dat in globale lijnen wordt besproken, wat het verschil is met de andere GNSS systemen en hoe het programma vordert. Aanvullend is er de mogelijkheid tot een vraag en antwoord sessie.

Deze voordracht gaat door op de UGent-Volkssterrenwacht Armand Pien, ingang Gezusters Lovelingstraat, auditorium K op 1ste verdieping.

Reservatie niet nodig. Gratis toegang.

Volkssterrenwacht: