Sterren kijken tijdens de sterrenkijkdagen

Datum: 
vrijdag, 11 maart, 2016 - 20:00 to zaterdag, 12 maart, 2016 - 22:30

Je kan op vrijdagavond en op zaterdagavond telkens van 20u tot 22u30 op bezoek komen op de UGent-Volkssterrenwacht Armand Pien (gebouw UGent, Plateau-Rozier, ingang via de Gezusters Lovelingstraat).

Uiteraard zullen bij helder weer de telescopen klaar staan om de sterrenhemel te bewonderen. Onze enthousiaste medewerkers voorzien u hierbij van de nodige uitleg. Maar ook bij bewolkt weer of regen bent u van harte welkom en voorzien we in een vervangprogramma. Een bezoek aan de telescoopkoepels of het weerstation zijn in ieder geval een aanrader. Aan de hand van computersimulatie op groot scherm tonen we u wat er onder goede omstandigheden aan de hemel te zien zou zijn. Of wat dacht u van een 3D-voorstelling over de sterrenhemel? Misschien wil u wel zelf het zonnestelsel verkennen met onze interactieve 3D-consoles? Het kan allemaal op de volkssterrenwacht.

Zaterdagavond (20u – 22u) vat onze werkgroep waarnemen bovendien post in Provinciaal Domein ‘Het Leen’ (Gentsesteenweg 80, 9900 Eeklo). Ook hier gaan onze medewerkers van de Werkgroep Waarnemen de telescopen richten op de sterrenhemel, en u voorzien van de nodige uitleg. Deze activiteit gaat enkel door als het helder weer is.

Iedereen is van harte welkom!

Volkssterrenwacht: