Sterrenkijkdagen

Datum: 
vrijdag, 27 maart, 2015 - 20:00 to zaterdag, 28 maart, 2015 - 23:00

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart zijn er Sterrenkijkdagen (Organisatie: VVS). De volkssterrenwacht Armand Pien is op deze twee avonden open tussen 20u en 22u30. Op zaterdagavond is er ook een waarneemavond in Provinciaal Domein Het Leen in Eeklo. Zo willen we het publiek de kans te geven kennis te maken met de sterrenhemel.
Programma Volkssterrenwacht

In de eerste plaats laten we het publiek de hemel waarnemen. Onder andere de Maan, de planeten Jupiter en Venus, de Orionnevel, de Pleiaden, en een aantal dubbelsterren zijn te bewonderen.
Uiteraard wordt er ook in een vervangprogramma voorzien. Ook bij bewolkt weer loont een bezoek aan onze grote koepel met telescoop uit 1880 zeker de moeite! Wie graag meer bijleert over het weer is welkom in ons weerstation voor een woordje uitleg. Tijdens onze 3D-film ‘Galilei’s bril’ waant u zich werkelijk in de ruimte. In onze vernieuwde polyvalente zaal kan u zelf aan de slag met de 3D-consoles; ontdek zelf hoe het komt dat we de sterren en planeten zien bewegen aan de hemel, maak een virtuele reis tussen de planeten, of leer heel wat bij over ruimtevaart.

Sterren kijken in Het Leen

Op zaterdagavond zal er tussen 20u en 22u een waarneempost zijn in provinciaal domein ‘Het Leen’, Gentsesteenweg 80 in Eeklo. Bij helder weer richten onze mensen van de werkgroep waarnemen hun telescopen en verrekijkers op de hemel om de sterren en planeten te bewonderen. Daarnaast voorzien ze de bezoekers van de nodige uitleg bij wat er aan de hemel te zien is. Deze activiteit gaat enkel door in geval van helder weer.

Volkssterrenwacht: