Zonnekijkdag

Datum: 
zondag, 3 juli, 2016 - 14:00 to 17:00

Op zondag 3 juli kan je in heel Vlaanderen terecht om met een telescoop naar de zon te kijken. Ook de Ugent-Volkssterrenwacht Armand Pien doet mee, net zoals de andere Vlaamse Volkssterrenwachten! Bij helder weer kan je door de telescopen de zon op een veilige manier bewonderen. We gebruiken verschillende filters, om verschillende delen van de zon te kunnen zien.

Ontdek de zonnevlekken op het oppervlak van onze meest nabije ster. Vergaap u aan de zonnevlammen met behulp van gespecialiseerde telescopen. Deskundige uitleg op maat wordt voorzien door onze medewerkers!

Ook bij bewolkt weer loont het de moeite om eens langs te komen; er zullen tal van randactiviteiten zijn, zoals korte presentaties, 3D filmpjes, doe-activiteiten voor kinderen, allemaal rond het thema 'Zon' en 'Zonnestelsel'.

We zijn open tussen 14u en 17u. Toegang is gratis, reserveren is niet nodig. De ingang van de volkssterrenwacht bevindt zich in de Gezusters Lovelingstraat.

Daarnaast zullen de medewerkers van de Werkgroep Waarnemen een waarneempost opstellen in Provinciaal Domein Het Leen, Gentsesteenweg 81, 9900 Eeklo. Zij staan tussen 14u en 16u klaar met hun telescopen om de bezoekers de kans de te geven een blik op de zon te werpen.

Een overzicht van alle waarneemposten is te vinden op www.zonnekijkdag.be.

Volkssterrenwacht: