Zomerse kijkavonden

Datum: 
woensdag, 8 juni, 2016 - 20:00 to woensdag, 24 augustus, 2016 - 22:30

In de zomermaanden gaan we op de UGent-Volkssterrenwacht Armand Pien om de twee weken een kijkavond organiseren op woensdagavonden van 20u tot 22u30 (8, 22 juni - 6, 20 juli - 10, 24 augustus)

Wat is er die avonden te zien?

In het begin van de avond is de Zon nog boven de horizon. Bij helder weer richten we onze met veilige filters uitgeruste zonnetelescopen op de Zon en kunnen we daarna genieten van een prachtige zonsondergang van op het hoogste grasveld van Gent.
In het begin van de zomer is Jupiter na zonsondergang waarneembaar in het westen. Maar naarmate de zomer vordert zal de zichtbaarheid van deze planeet afnemen. Omstreeks 10 augustus verdwijnt Jupiter in de zonnegloed.
Mars en Saturnus zijn te zien in de buurt van de ster Antares. Op verschillende kijkavonden is de Maan in verschillende fasen te zien. 

Ook bij bewolkte hemel is een bezoek de moeite waard; u kan altijd een woordje uitleg krijgen bij de telescopen of in het weerstation. Er is ook altijd een 3D-voorstelling of u kan zelf aan de slag met de 3D-consoles in zaal Maia.

Al deze kijkavonden gaan door in de UGent-Volkssterrenwacht Armand Pien, UGent complex Plateau-Rozier, ingang via Gezusters Lovelingstraat 9000 Gent.
Hartelijk welkom!

Volkssterrenwacht: