Juno komt aan bij Jupiter

Datum: 
woensdag, 6 juli, 2016 - 20:00 to 23:00

Na een lange reis van 5 jaar komt de ruimtesonde Juno aan bij Jupiter, de grootste en meest mysterieuze planeet van ons zonnestelsel. Aangedreven door zonne-energie met behulp van 3 gigantische zonnepanelen zal Juno proberen de geheimen van Jupiter te ontsluieren. Dit mag letterlijk genomen worden want Jupiter wordt omhuld door een ondoordringbaar wolkendek. Juno zal proberen door het wolkendek heen te kijken en wat onder dit wolkendek verscholen ligt zou weleens een antwoord kunnen bieden op de vraag naar de ontstaansgeschiedenis van ons zonnestelsel. 

Op 6 en 20 juli houden we een lezing over deze opzienbarende missie waarin we ook de allereerste resultaten behandelen.

Wat drijft het magnetisch veld van Jupiter aan? Wat vertelt Jupiter ons over het ontstaan van ons zonnestelsel? Wat bevindt er zich onder het wolkendek? En als toemaatje: hoe kan Jupiter een extra bewijs leveren voor de algemene relativiteitstheorie van Einstein? Kom het te weten tijdens deze lezing. Voor de kleinsten wordt een knutselactiviteit voorzien.

Aansluitend volgt een kijkavond waarop iedereen van harte welkom is om een blik door onze telescopen te werpen, het weerstation te bezoeken of zelf door de ruimte te reizen met behulp van onze 3D consoles.

Volkssterrenwacht: