Spelen met modellen tijdens Dag van de Wetenschap

Datum: 
zondag, 25 november, 2012 - 13:45 to 17:00

Als je zelf aan de slag wil gaan met computermodellen, dan mag je deze activiteit tijdens de Dag van de Wetenschap niet missen!

Wetenschappers spelen graag met modellen. Vooral met computermodellen. Aan de hand van natuurkundige patronen proberen zij de evolutie van onze omgeving en het heelal te voorspellen.
Waarom spreekt men over computermodellen tijdens een weerpraatje? Waarom gebruikt men supercomputers om het universum voor te stellen? Waarom moeten wij nog zaken voorspellen in de wetenschap? En hoe komt het dat we de mechanica van de planeten in ons zonnestelsel niet meer hoeven te voorspellen? Als je dat wil weten en zelf te werk wil gaan met computermodellen, dan mag je deze activiteit tijdens de Dag van de Wetenschap niet missen!

In de koepel leren we iets bij over de zon en de planeten, in het weerstation bekijken we enkele gebruikte weermodellen, in de zaal krijgen we uitleg over supercomputers, en in de bibliotheek mogen we dan zelf een planetenstelsel modelleren op de computer aan de hand van data over sterren en de bijhorende exoplaneten.

Deuren open om 13:45 uur. De activiteit start om 14:00 uur en duurt tot 17:00.

Inschrijven via info@armandpien.be

Volkssterrenwacht: