Kattevennen, je ticket voor een ruimtereis

1 ticket = 3 belevingen

In expo 'De Oerknal' beleef je het absolute begin van de kosmos en reizen we van de oerknal tot het heden.
We nemen jou mee naar de sterrenwacht om door onze drie meter lange telescoop naar hemellichamen te speuren. Op het 360° automatisch draaiplatform kan je bij helder weer de zon waarnemen.
Als afsluiter wacht er een bijzondere filmbeleving. Tijdens de 360° show beleef je een ongelooflijk ruimteavontuur. Na elke show vertelt onze astroranger je meer over de sterrenhemel van de avond.

Bekijk hier onze openingsuren en inkomprijzen.


Sterrenkijkavonden

Op een Sterrenkijkavond is de sterrenwacht geopend voor het grote publiek. Onze astroranger vertelt je meer over wat er op dat moment te zien is aan de hemel. De maan en zijn kraterinslagen, sterren, planeten en andere hemellichamen... ze passeren allemaal de revue. Je kan zelf door onze drie meter lange telescoop waarnemen.
Van eind oktober t.e.m. eind maar, op zaterdagavond om 20u, enkel bij helder weer
Inkom: €3 - raadpleeg vóór je komst onze website om te kijken of de avond doorgaat


Planetenpad

Het Planetenpad is een 1,4 km lange wandeling door het bosrijke Kattevennen. Maak kennis met de acht planeten van ons zonnestelsel en geniet ondertussen van al het moois dat de natuur te bieden heeft.

Telescoop huren

Een telescoop aankopen doe je niet zomaar. Het is een kostbaar instrument dat je eerst wilt uittesten. Daarom kan je hier één huren. Onze astroranger helpt je graag op weg met de nodige uitleg.
Onze huurvoorwaarden kan je hier raadplegen.


Wist je dat?

de Cosmodrome werkgroepen rond sterrenkunde heeft? Ze staan open voor iedereen die geïnteresseerd is in sterrenkunde of ruimtevaart.

Werkgroep Tycho
Interesse in waarnemen? Dan moet je bij Tycho zijn. Naast waarnemingsavonden worden ook andere activiteiten georganiseerd zoals interessante workshops, lezingen, uitstappen...

JVS Descartes
De jongerenwerkgroep van de Cosmodrome, JVS-Descartes is een enthousiaste groep, die tweewekelijks op zaterdag samenkomen. Naast astronomie en ruimtevaart is er tijdens de bijeenkomst ook tijd voor ontspanning en spel. Jaarlijks gaat JVS ook op kamp.


Meer weten?


Adresgegevens:

Planetariumweg 19
B-3600 Genk 
089/65.55.55
http://www.kattevennen.be

© 2024; Theme by Volkssterrenwacht Urania Based on Danland