Volkssterrenwacht Cozmix

Hieronder staan enkele van de toekomstige activiteiten bij Cozmix de Volkssterrenwacht van Beisbroek

Niet alle activiteiten van Cozmix worden hieronder vermeld. Meer activiteiten en informatie kan u hier vinden.

Activiteiten

Jeugdwerkgroep sterrenkunde JVS-Vigilia

Datum: 
vrijdag, 23 september, 2022 - 20:00 to zaterdag, 6 mei, 2023 - 22:00

Wie de jeugdcursus achter de rug heeft en de sterrenkunde op een actieve manier wil leren kennen, is welkom in de jeugdwerkgroep van JVS-Vigilia. Dit is een groep jonge amateur-astronomen die geregeld op vrijdagavond samenkomt om aan sterrenkunde te doen. Er wordt gewerkt rond allerhande sterrenkundige projecten die op een zo aangenaam mogelijke manier gebracht worden. Als het helder is, wordt er waargenomen en kan je een initiatie krijgen in het gebruik van de telescopen. Tijdens de zomer is er een Vigilia-kamp waarin sport, spel en astronomie moo

Volkssterrenwacht: 

Cozmokidz

Datum: 
woensdag, 12 oktober, 2022 - 14:00 to woensdag, 19 april, 2023 - 16:00

Voor jonge sterrenkundigen ontwikkelde Cozmix een reeks workshops die doorgaan op woensdagnamiddag, van 14h tot 16h. Dit 'Cozmokidz' aanbod is een programma van in totaal 12 namiddagen. Van oktober tot en met december komen we 6 keer samen om actief bezig te zijn rond sterren, planeten en ruimtevaart. Tussen januari en april volgen nogmaals 6 workshops. De verschillende activiteiten zijn speciaal samengesteld voor de leeftijdsgroep van 9 tot 12 jaar.

Volkssterrenwacht: 

Cursus Waarnemen voor beginners

Datum: 
vrijdag, 21 oktober, 2022 - 20:00 to vrijdag, 21 april, 2023 - 22:00

Deze cursus is vooral afgestemd op wie zich wil verdiepen in het praktisch waarnemen. In zeven sessies worden de sterrenhemel en de plaats van de sterrenbeelden aan de noordelijke hemel uitgelegd. Bij helder weer gebeurt dit met behulp van een draaibare sterrenkaart en een verrekijker. Bij slecht weer wordt voor het praktische gedeelte het planetarium ingeschakeld.

Volkssterrenwacht: 

Jeugdcursus Sterrenkunde en Ruimtevaart

Datum: 
zaterdag, 22 oktober, 2022 - 20:00 to zaterdag, 22 april, 2023 - 22:00

In tien lessen maken jongeren van 12 tot 16 jaar kennis met de boeiende wereld van de sterrenkunde en de ruimtevaart. Hoe werkt een raket en hoe bouw ik er zelf één? Wat zijn ijsdwergen en zullen we ooit leven vinden op Mars? Waar loopt de Melkweg? Star Wars: sprookjes of echte toekomst? En ben jij ’s nachts ook bang van zwarte gaten? Het antwoord op deze en veel meer vragen krijg je in deze cursus. Met behulp van foto’s, schema’s, modellen en videomateriaal geven we duidelijke uitleg en maken we je wegwijs in het heelal.

Volkssterrenwacht: 

Cursus Actuele onderwerpen uit de sterrenkunde

Datum: 
woensdag, 9 november, 2022 - 20:00 to woensdag, 19 april, 2023 - 22:00

In een achttal zittingen worden actuele onderwerpen uit de sterrenkunde behandeld. De cursus gaat uit van een basiskennis sterrenkunde (bijvoor­beeld door eerder al de inleidende cursus sterrenkunde en/of de cursus basisconcepten uit de astrofysica gevolgd te hebben). De onderwerpen zullen inspelen op de actualiteit en liggen nog niet helemaal vast.

Volkssterrenwacht: 

Cursus Recente resultaten van nieuwe observatoria

Datum: 
woensdag, 16 november, 2022 - 20:00 to woensdag, 26 april, 2023 - 22:00

We leven in fantastische tijden – noem het gouden tijden – waarbij de astronomische waarnemingstechnieken ten volle geoptimaliseerd worden in top-of-the-line-observatoria op de Aarde en in de ruimte. Dit geeft aanleiding tot een explosie aan waarnemingsdata en nieuwe inzichten. In deze lessenreeks wordt een overzicht gegeven van recente resultaten en inzichten bekomen met de nieuwe grote observatoria.

Volkssterrenwacht: 

Cursus Basisconcepten uit de astrofysica

Datum: 
dinsdag, 14 februari, 2023 - 20:00 to dinsdag, 2 mei, 2023 - 22:00

Deze cursus belicht de basisconcepten van de moderne astrofysica, en is ideaal geschikt voor wie zich verder wil verdiepen in de sterrenkunde na het inleidende eerder beschrijvende niveau en/of als voorbereiding op het volgen van meer gespecialiseerde sessies (zoals de actuele onderwerpen sterrenkunde). De cursus bestaat uit twee modules van elk zes lessen, die alternerend tweejaarlijks aan bod komen; deze modules kunnen onafhankelijk van elkaar gevolgd worden (en in willekeurige volgorde).

Volkssterrenwacht: 

© 2023; Theme by Volkssterrenwacht Urania Based on Danland