Cosmic Café: Actieve super massieve zwarte gaten

Datum: 
vrijdag, 17 november, 2023 - 19:30 to 21:30

Actieve super massieve zwarte gaten

Actieve super massieve zwarte gaten zijn de meest bijzondere en extreme objecten in het heelal. Ze zijn zo zwaar dat ze licht kunnen opslorpen en zijn tegelijkertijd de meest heldere objecten in het hele universum. Bereid je voor op een bangelijke reis langs de grenzen van onze kennis en spring met ons mee in de gravitationele put van een super massief zwart gat.

Leuk extra: deze lezing wordt afgewisseld met neomaan of kleinkunst met een kantje. Kevin Van Staeyen is al zijn hele leven gepassioneerd door drie dingen: humor, muziek wetenschap en filosofie. Als kleinkunstenaar brengt hij deze dan ook met plezier samen in pittige liedjes over de liefde, de wet van Ohm en andere onverwachte combinaties. 

Spreker van dienst: Wout Goesaert

Wout Goesaert is een masterstudent sterrenkunde aan de universiteit Leiden en bestudeert daar de omgeving rond een super massief zwart gat. 
Hij was al sinds jonge leeftijd gefascineerd door het heelal en sloot zich daarom aan bij onze jeugdvereniging JVS Descartes. Sindsdien heeft hij er altijd van genoten om zijn enthousiasme te delen met geïnteresseerden en het brede publiek. En dat doet jij dus ook bij dit Cosmic Café. 

Volkssterrenwacht: 

© 2024; Theme by Volkssterrenwacht Urania Based on Danland