Cozmix Congé 2018

Datum: 
zondag, 1 juli, 2018 - 10:00 to vrijdag, 31 augustus, 2018 - 18:00

De zomer van 101 voorstellingen…
Met de zonnekijkdag op zondag 1 juli wordt de aftrap gegeven voor een tweede editie van ‘Cozmix Congé’. Twee maanden lang zijn er dagelijks twee planetariumvoorstellingen, van maandag tot en met vrijdag en op zondag, om 15.00  en 16.30 h. Een mooie mix van kindervoorstellingen en sterrenkundige fulldomevoorstellingen, wordt gevolgd door een projectie van de actuele sterrenhemel. In deze ‘all-weather attractie’ krijg je gegarandeerd een onvergetelijke namiddag! Bij helder weer kan aansluitend de zon waargenomen worden door de grote telescopen in de observatietoren. Ook op vrijdagavond is er telkens een voorstelling om 20.30 h.

Bestemming Beisbroek
Het domein waar de sterrenwacht en het planetarium van Cozmix zich bevinden, maakt deel uit van de Kasteelbossen. In deze groene rand rond Brugge is het gezellig wandelen en fietsen door de bosrijke omgeving. Neem naast het bezoek aan Cozmix ook zeker een kijkje in het Natuurcentrum, trek op ruimtereis langs het kunstzinnige planetenpad of verwen jezelf met een ijscoupe op het zonovergoten terras van het Koetsenhuis… Kortom, ontdek dit verborgen plekje vlakbij het centrum van Brugge en beleef een hemelse daguitstap tijdens deze zomervakantie!

Astronomisch geschilderd  
Tijdens de zomermaanden kan je de tijdelijke tentoonstelling 'Astronomisch geschilderd' gratis bezichtigen op de eerste verdieping van het kasteel Beisbroek.

Cozmix SummerLab
Gedurende de zomerperiode worden onder de noemer 'Cozmix SummerLab' op wekelijkse basis workshops georganiseerd, gericht op de jeugd. Er zijn activiteiten voor kleuter-, lager en secundair onderwijs. Dit gaat van raketjesnamiddagen, Marsrovers programmeren en kometen bouwen, tot een heuse zoektocht langs het planetenpad. Inschrijven kan online via de website.

Volkssterrenwacht: 

© 2024; Theme by Volkssterrenwacht Urania Based on Danland