Dag van de Wetenschap

Datum: 
zondag, 26 november, 2023 - 10:00 to 17:00


Welkom bij de Dag van de Wetenschap in Kattevennen-Cosmodrome! 

Markeer zondag 26 november met een sterretje in je agenda, want het is weer tijd voor hét gratis wetenschapsfestival voor alle leeftijden! Dit jaar zijn we er met een dag vol boeiende activiteiten die je niet mag missen.

Laat je meevoeren door de wonderen van de wetenschap. Of je nu jong of minder jong bent, er is voor iedereen iets te ontdekken. En het beste van alles, onze deuren staan open van 10u tot 17u, dus kom langs wanneer het jou uitkomt!

Klaar voor een dag vol plezier, ontdekkingen en fascinerende experimenten? Kom en vier de Dag van de Wetenschap met ons in Kattevennen-Cosmodrome! 


Dit staat er op het programma:

start om 11u30 - 13u45 - 15u - 16u

Science show

Heb je al ooit olifantentandpasta gezien? Durf jij vuur vast te houden? JVS Descartes, de jeugdvereniging van de Cosmodrome neemt je mee in de wereld van de wetenschap tijdens deze Science Show.


start om 10u - 11u - 13u - 14u30 - 15u30 - 16u30

Sterrenwacht

Breng een bezoek aan de sterrenwacht waar een drie meter lange telescoop je een blik op de ruimte gunt. Bij helder weer kan de zon waargenomen worden.


start om 10u30 - 14u40

Ruimtetoepassingen in ons dagelijks leven

Ruimtevaart is minder ver weg dan je denkt. Toestellen die we bijna elke dag gebruiken, maken ons het leven een stuk makkelijker dankzij technologie van de ruimtevaartorganisaties zoals o.a. NASA. Want een man op de maan zetten, was geen lachertje. Er moesten enorm veel nieuwe technieken uitgevonden worden. En deze hebben hun weg naar ons dagelijkse leven gevonden.
JVS Descartes, de jeugdvereniging voor sterrenkunde, vertelt ons in deze interessante voordracht er meer over


start om 13u30 - 15u30

360° shows

Reis mee tussen sterren en planeten in onze 360° filmzaal. In ‘Dinosaurs, a story of survival' beleven we het tijdperk waar dinosaurussen heer en meester waren op planeet aarde en in ‘Dawn of the Space Age’ herbeleven we de geschiedenis van de ruimtevaart.
Opgelet: de 360° shows zijn wel betalend. 


doorlopend open van 10u tot 17u

Expo-tour

Reis in expo ‘De Oerknal’ naar het absolute begin van de kosmos. Beleef de Big Bang en het ontstaan van de eerste sterrenstelsels tot ons zonnestelsel. Test uit hoeveel je weegt op Planeet Mars en hoe zwaar de zwaartekracht is op Saturnus. 
Ontdek ook welke wetenschappers een belangrijke rol hebben gespeeld in de astronomie. 


start om 11u15 - 13u30 

Workshop Ruimtetechnologie

Heel veel producten die voor ons nu heel normaal zijn, zijn oorspronkelijk ontworpen voor gebruik in de ruimte. Denk aan de satellieten die zorgen voor onze communicatie. Maar ook het laserlampje waar onze kat achteraan jaagt, is een voorbeeld van ruimtetechnologie. In deze workshop ontdekken kinderen hoe laserstralen zichtbaar gemaakt worden, gaan ze aan de slag met een laser-labyrint en maken ze met radartechniek een hoogtekaart.


doorlopend van 10u tot 17u

3..2..1.. lift off

Schiet jouw zelfgemaakte raket door middel van luchtdruk naar de maan! Of wie weet raak je wel verder en bereikt jouw raket één van de planeten.

Volkssterrenwacht: 
Gebeurtenis: 

© 2024; Theme by Volkssterrenwacht Urania Based on Danland