Eclipsvlucht op vrijdag 20 maart 2015

Datum: 
vrijdag, 20 maart, 2015 - 07:00 to 12:00

Op vrijdag 20 maart 2015 zal er opnieuw een zonsverduistering plaatsvinden. De totaliteit van de eclips is slechts te zien in een smalle strook in het Noord-Atlantische oceaangebied. Waarnemen kan in Spitsbergen en op de Faröer eilanden. Bij ons in België zal de zonsverduistering gedeeltelijk zichtbaar zijn. Ook bij deze zonsverduistering zorgt Urania ervoor dat je de totale eclips zonder problemen zal kunnen waarnemen... boven de wolken!

De eclipsvlucht van 5 uur zal gebeuren met een Airbus A-319 die vertrekt vanuit Zaventem in de vroege voormiddag, zodat je heel de zonsverduistering kan zien met een totaliteit van maximum 3 minuten. De prijs voor deze vlucht is 950 € per persoon. Je kan dan genieten van 3 minuten totaliteit, en je zit dan met twee personen op een rij. Als je tevreden bent met 1.5 minuten volledige zonsverduistering betaal je 475 € per persoon en dan zit je met vier personen op een rij.

Bewolking, buien of regenweer zullen de waarnemers in het vliegtuig, in tegenstelling tot wie op de begane grond blijft, geen parten spelen!

In prijs zit ook een eclipsbril, glaasje champagne na de eclips, warme maaltijd, drank, Urania-begeleiding tijdens de vlucht, en een infoavond in het auditorium van Urania in Hove. Er kunnen in totaal 80 personen aan deze eclipsvlucht deelnemen.

Interesse? Inschrijven voor deze eclipsvlucht kan nu al. Een mailtje naar Urania, met vermelding van het aantal deelnemers, naam, adres en telefoonnummer volstaat. Je krijgt dan van ons meer gegevens. Meer informatie over de zonsverduistering van 20 maart via www.eclips2015.be.

Volkssterrenwacht: 

© 2024; Theme by Volkssterrenwacht Urania Based on Danland