In februari 2022 starten er twee Urania-cursussen

Datum: 
dinsdag, 11 januari, 2022 - 09:45 to dinsdag, 1 maart, 2022 - 10:45

In februari starten er bij Volkssterrenwacht Urania twee cursussen: de korte cursus sterrenkunde en cursus weerkunde. Omdat het aantal plaatsen voor de cursussen beperkt is, is snel inschrijven aan te raden. Inschrijven kan online of - als er nog plaatsen zijn - tijdens de eerste cursusavond bij Urania. 

Overzicht

Korte cursus sterrenkunde voor beginners geeft een algemeen overzicht van de astronomie en richt zich naar volwassenen. De nadruk ligt op het beschrijvend aspect van de sterrenkunde. De cursus beslaat 11 lessen en gaat door op vrijdagavond, van 20 tot 22.10 uur. De cursus start op vrijdagavond 4 februari 2022.

Basiscursus weerkunde: Als aanverwante wetenschap, komt ook de weerkunde aan bod. Deze cursus geeft een overzicht van de weerkunde in 11 lessen van 2 uur. De lessen worden geïllustreerd aan de hand van de meettoestellen, het materiaal en de overige apparatuur aanwezig in het weerstation van Urania. De lessen gaan door op dinsdagavond van 20 tot 22.10 uur. De cursus start op dinsdagavond 1 februari 2022.

Cursisten kunnen opnieuw kiezen tussen 3 CURSUSFORMULES!

Cursusformule “LOKAAL-PAS”

Je volgt de cursus ter plaatse in onze lokalen, uiteraard indien toegelaten en in overeenstemming met de geldende maatregelen. 

Cursusformule “VIDEO-PAS”

Je volgt de cursus online, via een persoonlijke en beveiligde link. Je kan de les zo vaak herbekijken als je wilt. De lessen komen online enkele dagen na de fysieke les en blijven beschikbaar tot aan het einde van het cursusjaar.

Als je voor deze formule kiest, kan je de lessen NIET ter plaatse bijwonen. Als lid ben je uiteraard altijd welkom tijdens onze openingsuren, maar je hebt geen toegang tot de lessen.

Om de online lessen te kunnen volgen, heb je een account nodig op de Urania-website. 

Cursusformule “COMBI-PAS”

Combinatie van beide bovenstaande formules: je mag de lessen ter plaatse volgen, maar je krijgt ook toegang tot de online lessen, via een persoonlijke en beveiligde link.

Praktisch

Om deel te nemen aan de cursussen dien je lid te zijn van Urania.

Inschrijven kan je online of ter plaatse tijdens onze openingsuren. Als er nog plaatsen beschikbaar zijn, kan je ook nog inschrijven voor aanvang van de eerste les. 

Volkssterrenwacht: 

© 2024; Theme by Volkssterrenwacht Urania Based on Danland