Landing InSight op Mars - live bij Urania.

Datum: 
maandag, 26 november, 2018 - 20:00 to 21:30

Maandag 26 november iets voor 9 uur 's avonds. De spanning stijgt. Doet ie het of doet ie het niet. Elk moment kan er nu een signaal binnenkomen: het teken dat de nieuwste Amerikaanse Marssonde InSight veilig en wel is geland op het oppervlak van de Rode Planeet.

Kom het mee volgen bij volkssterrenwacht Urania. Vanaf 20 uur krijg je eerst een introductie over de sonde. Want InSight is geen Marsautootje. InSight is niet uitgerust met geweldige camera's. Neen, InSight - zoals de naam het al suggereert - gaat ons meer moeten leren over het binnenste van Mars. Naast een kennismaking met de sonde en haar instrumentarium, blikken we terug op de lancering (5 mei van dit jaar). En waar, na een tocht van 7 maanden, gaat InSight landen? En waarom net op die plaats? We maken ook kennis met de twee MarCO's, twee kleine sondes, gebaseerd op het cubesatconcept, die een belangrijke rol gaan spelen bij de afdaling en de landing.

Via de live-beelden van de NASA volgen we wat bekend staat als de "7 minutes of terror", de 7 minuten durende tocht van InSight door de dampkring van Mars.

Gratis voor leden van Urania. Niet-leden betalen 5 euro.
Op maandag 26 november vanaf 20 uur bij Urania.

Reserveren is nodig en kan via info@urania.be.

Volkssterrenwacht: 

© 2024; Theme by Volkssterrenwacht Urania Based on Danland