U bent hier

Lezing 'Geologie van de maan' - door Dirk Van Mechelen

Datum: 
donderdag, 19 december, 2019 - 20:00 to 22:00

LEZING GEOLOGIE VAN DE MAAN - DOOR DIRK VAN MECHELEN

Na een overzicht van meest waarschijnlijke hypotheses over hoe de maan zou ontstaan zijn en een overzicht van de verschillende geologische processen met de daarbij horende afzettingen wordt met voorbeelden uiteengezet hoe de geologische kaart van het maanoppervlak wordt samengesteld. Immers aan de hand van (al dan niet eigen) waarnemingen (foto’s, schetsen, …) kunnen niet alleen geologische afzettingen aan het oppervlak van de maan van elkaar onderscheiden worden maar ook de daarbij horende vormingsprocessen met hun onderlinge relaties in ruimte en tijd. Er zal eveneens aandacht worden besteed aan wat we hebben geleerd van de Apollo missies.


Spreker Dirk Van Mechelen:

Dirk Van Mechelen is afgestudeerd in 1978 als geoloog aan de KULeuven. Hij is bijna 4 jaar actief in enerzijds de exploratie van bouwgrondstoffen in binnen- en buitenland, onshore en offshore en anderzijds in de valorisatie van de restproducten van de industrie in bouwmaterialen.

ijn interesse lag altijd al in de astronomie, als actief visueel waarnemer en in astrofotografie, vooral met als doel objecten waarnemen die in België omwille van de lichtverontreiniging nog nauwelijks kunnen waargenomen worden. De laatste jaren nam de interesse voor Mars en de Maan toe mede door eigen visuele waarnemingen (Maan) en foto’s (Mars), bij het maken van geologische schetsen.

Daarnaast is hij een actief lid bij VVS Klein Brabant.

Tickets: www.kattevennen.be

Volkssterrenwacht: 

© 2020; Theme by Volkssterrenwacht Urania Based on Danland