Nationale Sterrenkijkavonden - thema planeten

Datum: 
vrijdag, 2 december, 2022 - 19:30 to zaterdag, 3 december, 2022 - 23:00

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 december 2022 zijn het Nationale Sterrenkijkdagen. Dit jaar richten we onze aandacht op de planeten want tijdens de sterrenkijkdagen zijn Saturnus, Jupiter en Mars te bewonderen.

PROGRAMMA VRIJDAG 2 DECEMBER - focus (jong)volwassenen

19u30 - Lezing 'De basisingrediënten voor de vorming van planeten' - Florian Driessen (onderzoeker Sterrenwacht Universiteit Leiden)
Het ontstaan van het zonnestelsel en haar planeten is een fascinerende aangelegenheid. Niettegestaande zijn er, nog steeds, grote onzekerheden over hoe dit proces van planeetvorming exact werkt. Doorheen deze lezing zullen we bekijken wat de benodigdheden zijn om planeten rondom sterren te vormen.

20u30 - 22u15 -  360° show 'To Worlds Beyond en waarnemingen sterrenhemel
Ga in de 360° show 'To Worlds Beyond' op een universele reis naar werelden met enorme vulkanen, stormen en uitgestrekte canyons. Na de filmvoorstelling kan je op het waarneemterras en de sterrenwacht de nachtelijke hemel waarnemen.

PROGRAMMA ZATERDAG 3 DECEMBER - focus gezinnen

19u30 - Lezing 'De planeten en hun zonnestelsel' - Bjorn Di Paulo en Dirk Dendas

20u30 - 22u15 - workshop 'Sterrenkaart' en waarnemingen sterrenhemel
De sterren, zij wijzen je de weg. Ontdek hoe je je kan oriënteren op de sterrenhemel. Na deze 360° workshop raak je het noorden nooit meer kwijt! Na de workshop kan je op het waarneemterras en de sterrenwacht de nachtelijke hemel waarnemen.

Volkssterrenwacht: 
Gebeurtenis: 

© 2024; Theme by Volkssterrenwacht Urania Based on Danland