Nationale Sterrenkijkdagen

Datum: 
vrijdag, 27 oktober, 2023 - 19:30 to zaterdag, 28 oktober, 2023 - 23:30


De Nationale Sterrenkijkdagen: Ontdek onze prachtige sterrenhemel

Tijdens dit tweedaagse evenement bieden we je de gelegenheid om dieper in de mysterieuze wereld van de sterrenhemel te duiken.

Programma vrijdag 27 oktober

Op de eerste avond van de Nationale Sterrenkijkdagen staat de workshop "Sterrenkaart" centraal. Hier leer je de kunst van het ori├źnteren op de nachtelijke sterrenhemel aan de hand van een sterrenkaart. 
Onze Astrorangers nemen je mee op een reis door de kosmos en helpen je sterrenbeelden en hemellichamen te herkennen.

Als de weergoden ons gunstig gezind zijn en de lucht helder is, wordt de avond afgesloten met waarnemingen in de sterrenwacht en op het waarnemingsplatform. Is het echter bewolkt, dan voorzien we een vervangprogramma in onze 360┬░ filmzaal. 

Tip! De toegang tot deze avond is gratis, echter vragen we wel om je plekje te reserveren. Je hebt de keuze qua startuur om 19u30, 20u30, 21u30 en 22u30. 

Programma zaterdag 28 oktober

De tweede avond begint met een boeiende lezing over de maan en de maansverduistering. De maan, onze trouwe metgezel in de nachtelijke hemel, wordt vanuit verschillende perspectieven belicht. Ook de maansverduistering, die dan op dat moment plaats vindt, wordt uitvoerig besproken.

Na de lezing krijgt je de kans om bij helder weer de maansverduistering van dichtbij te bekijken, door onze verschillende telescopen. Het is een unieke gelegenheid om de maan in al haar glorie te observeren terwijl ze gedeeltelijk langzaam in de schaduw van de aarde verdwijnt. 

Tip! De toegang tot deze avond is gratis. We vragen echter wel om je plekje voor de lezing te reserveren. Startuur is 19u. 

Volkssterrenwacht: 
Gebeurtenis: 

© 2024; Theme by Volkssterrenwacht Urania Based on Danland