Nieuw: Lezingen over sterrenkunde, ruimtevaart en het weer op maandagnamiddag

Datum: 
maandag, 7 november, 2016 - 14:00 to maandag, 5 december, 2016 - 16:00

Ben je altijd benieuwd geweest naar de wereld van de sterren, de ruimtevaart en/of het weer? Maar past een avondcursus of seminarie van Urania niet in je planning?

Dan zijn de gloednieuwe lezingen in het najaar echt iets voor jou!

Dat zijn boeiende lezingen over vier verschillende thema's die verwant zijn aan sterrenkunde, ruimtevaart en het weer. Volg de hele reeks of kies afzonderlijk de thema's die jou het meeste interesseren! De lezingen staan open voor iedereen. Sterrenkundige of wetenschappelijke voorkennis is niet vereist. Jouw interesse is meer dan voldoende.

Thema's

07 nov: De warme nazomer van 2016 verklaard. (René Poriau)

14 nov: De toekomst van de commerciële ruimtevaart. (Alain Geenrits)

21 nov: Astronomie, kunst en wetenschap (Roger Van der Linden)

28 nov en 5 dec: Deeltjesfysica voor dummies (2-delig) (Marcel Van den Wyngaert)

Praktisch

De lezingen vinden telkens plaats op maandagmiddag om 14u en duren maximaal anderhalf uur. Halfweg is er een pauze voorzien en heb je de mogelijkheid om iets te drinken in de Astrobar.

De toegangsprijs bedraagt €5 per lezing, inclusief een drankbonnetje ter waarde van €1,80! Inschrijven doe je door je naam en het aantal personen te mailen naar info@urania.be

Voor leden zijn de voordrachten gratis, op vertoon van hun lidkaart. Alle lezingen vinden plaats in het Hendrik van Gaal auditorium van Volkssterrenwacht Urania.

Volkssterrenwacht: 

© 2024; Theme by Volkssterrenwacht Urania Based on Danland