Opendeurdagen bij Cozmix

Datum: 
zaterdag, 18 september, 2021 - 19:00 to zondag, 19 september, 2021 - 18:00

 Sterrenkunde in de kijker

 

Op zaterdag 18 (van 19h tot 23h) en op zondag 19 september 2021 (van 10h tot 18h) zijn er opendeurdagen bij Cozmix, het bezoekerscentrum van Volkssterrenwacht Beisbroek. Bij deze gelegenheid bieden we niet alleen een overzicht van de activiteiten die in het komende werkingsjaar zullen georganiseerd worden, maar besteden we ook aandacht aan de infrastructuur (planetarium, observatorium, leszalen, tentoonstellingsruimte, bibliotheek) van de sterrenwacht en uiteraard ook aan het planetenpad.

De toegang is gratis. Enkel voor een planetariumvoorstelling wordt een kleine bijdrage gevraagd (€ 5.00 / € 6.00). Op zaterdag zijn er voorstellingen om 19h30, 20h30 en 21h30. Op zondag worden er voorstellingen gegeven om 11h00, 13h30, 15h en 16h30.

Zaterdagavond is er, bij helder weer, uitgebreid mogelijkheid om met eigen ogen doorheen de grote telescopen van de sterrenwacht te kijken. Blikvangers zijn de planeten Jupiter en Saturnus, alsook de bijna Volle Maan die boven het zuidoosten opkomt. We kunnen genieten van de laatste restanten van de zomersterrenhemel en de eerste voorboden van de herfststerrenhemel.

Op zondagnamiddag zal het observatorium vooral ingezet worden voor waarnemingen van onze dagster. Met behulp van de speciale zonnekijker, kan u getuige zijn van spectaculaire beelden van de activiteit op de zon. Uiteraard kunnen we de nachtelijke hemelverschijnselen ook aanschouwen in het moderne planetarium. Tijdens de opendeurdagen is ook de expo ‘Fractalen’ op de eerste verdieping van het kasteel Beisbroek voor een laatste keer te bewonderen. Deze tijdelijke tentoonstelling biedt origineel beeldmateriaal en uitgebreide info omtrent fractalen in de ruimte en de natuur.

Volkssterrenwacht: 
Gebeurtenis: 

© 2024; Theme by Volkssterrenwacht Urania Based on Danland