Start nieuw cursusjaar Urania

Datum: 
donderdag, 17 september, 2015 - 20:00 to 22:00

Wie graag wat meer wil weten over sterrenkunde, kan elk jaar bij ons terecht voor een gevarieerd aanbod aan cursussen. Jong en oud kunnen kiezen uit een pakket met wekelijkse cursussen, voor zowel absolute beginners als meer ervaren amateur-astronomen.  Van 7 tot 77 jaar, iedereen vindt wel iets naar zijn gading.

Voor kinderen worden de cursus sterrenpluisjes (eerste en tweede leerjaar), sterrenstofjes (derde en vierde leerjaar) en sterrenplukkers (vijfde en zesde laarjaar) en de jeugdcursus sterrenkunde (vanaf 12 jaar) ingericht.  Deze cursussen gaan door op zaterdag.

De basiscursus sterrenkunde geeft je een volledig beeld van de hele sterrenkunde, met nadruk op het theoretische aspect, en bestaat uit 27 lessen.  De cursus praktische sterrenkunde gaat dan weer dieper in op de praktijk van het waarnemen, en bestaat uit 8 lessen. Daarnaast kan je ook nog de cursussen weerkunde, dagcursus sterrenkunde, korte cursus sterrenkunde en kijkerbouw volgen.

De lessen worden telkens gegeven op dinsdag, donderdag of vrijdagavond van 20 tot 22 uur. Tijdens de laatste week van september starten de eerste lessen, op dinsdagavond de cursus praktische sterrenkunde en op donderdagavond de basiscursus sterrenkunde. De cursus weerkunde, dagcursus sterrenkunde en korte cursus sterrenkunde starten na nieuwjaar. Inschrijven kan je op onze website of tijdens de eerste cursusavond op Urania.

Overzicht cursussen en data

 

Volkssterrenwacht: 

© 2024; Theme by Volkssterrenwacht Urania Based on Danland