Sterrenhemel-vaart op zaterdagavond 27 oktober 2018

Datum: 
zaterdag, 27 oktober, 2018 - 19:00 to 22:00

Twee iconen uit Antwerpen, Volkssterrenwacht Urania en Flandria nemen je zaterdagavond 27 oktober mee voor een unieke sterrenhemel-vaart op de Schelde!

Programma:

Om 18u30 scheep je in aan de Londenbrug, Kattendijkdok (Oostkaai 22 te Antwerpen). Om 19u00 worden de trossen losgegooid en vaar je een uur stroomafwaarts naar Lillo, door de dokken en sluizen van de Antwerpse haven. Nadien varen we via de Schelde terug naar Antwerpen waar we eindingen met een mooi zicht op de skyline van de stad. We meren aan om 22 uur aan de Waagnatie (5 min stappen van de Londenbrug).

Bij afvaart zie je eerst een wondermooie zonsondergang. Daarna verschijnen de planeten Mars en Saturnus. Bij de terugvaart staat de Maan aan de hemel.

Onderweg zien we de lichtjes van de Schelde en kijken we naar de sterrenhemel. Vanop de twee buitendekken leren de Uraniagidsen je de sterrenbeelden herkennen met behulp van een sterke lichtpijl.

Tijdens de vaart geniet je bovendien van een spectaculaire fulldome planetariumshow in ons mobiel planetarium, opgesteld op het voordek van het schip Flandria 24. In de heenvaart krijg je een planetariumvoorstelling over wat er die avond aan de hemel te zien is. In de terugvaart een korte fulldome film over het heelal! (*)

(*) Onder voorbehoud van gunstige weerscondities - bij veel wind en/of regen wordt de mobiele koepel niet opgesteld omwille van veiligheidsredenen. In dat geval voorzien we een planetarium- en filmvoorstelling binnen op een projectiescherm.

Volkssterrenwacht: 

© 2024; Theme by Volkssterrenwacht Urania Based on Danland