Sterrenhemelvaart op vrijdag 18 augustus

Datum: 
vrijdag, 18 augustus, 2023 - 19:00 to 23:45

Een avond op het water onder de sterren

Twee iconen uit Antwerpen, Volkssterrenwacht Urania en rederij Flandria, nemen je vrijdagavond 18 augustus mee voor een unieke sterrenhemelvaart doorheen de dokken van de Antwerpse haven en de Schelde-Rijnverbinding richting Kreekraksluis in Nederland.

Om 19 uur scheep je in aan het Asiadok-Westkaai (Antwerpen) waar je verwelkomd wordt met een aperitiefje. Om 20 uur worden de trossen losgegooid voor een 4-uur durende vaart! Het eerste uur vaar je door de dokken van de Antwerpse haven, met de "lichtjes van de Schelde" als decor voor een wondermooie zonsondergang. Daarna kom je in een heel andere wereld terecht als de boot door het natuurgebied tot aan de Kreekraksluis in Nederland vaart. Dan laten we de lichtjes van de haven achter ons en ruilen we een sterrenhemel met ca. 200 sterren in voor één met ca. 2000 sterren! Vanop de twee buitendekken leren de Uraniagidsen je de sterrenbeelden aan met behulp van sterke lichtpijlen. We nemen verrekijkers mee waardoor je naar de hemel kan kijken. Heb je zelf een goeie verrekijker, neem die dan zeker mee!

Maar er is meer! 

Tijdens de vaart trakteert Uraniagids Werner Hamelinck je op een boeiende causerie over de sterren. Een spectaculaire fulldome planetariumshow in de mobiele koepel, opgesteld op het voordek van het schip, krijg je er als extraatje bovenop! (*)

Ook serveren we tijdens de vaart "Portfood" - een uniek streetfood op het water-concept van Flandria! Want er is tenslotte maar 1 letter verschil tussen astronomie en gastronomie...

Omstreeks middernacht meer je weer aan in het Asiadok. 

(*) Onder voorbehoud van gunstige weerscondities - bij veel wind wordt de mobiele koepel niet opgesteld omwille van veiligheidsredenen. Ter compensatie krijg je dan 1 ticket ter waarde van 11,- euro voor een bezoek aan het Urania planetarium in Hove.

Volkssterrenwacht: 

© 2024; Theme by Volkssterrenwacht Urania Based on Danland