Voordracht over Het Heelal op vrijdagavond 5 december

Datum: 
vrijdag, 5 december, 2014 - 20:00 to 21:30

Op vrijdag 5 december 2014 is er op Urania om 20 uur een voordracht over Het Heelal door Urania lesgever Egon Wojciulewitsch. Bezoekers en Urania leden zijn welkom. De toegang is 5 euro (inclusief 1 drankje in de Astrobar), voor Urania leden is de toegang gratis. Reserveren is nodig en kan via info@urania.be.

Naar de hemel kijken op een mooie open winternacht blijft fascinerend. De ontelbare sterren, van verschillende helderheid, sommige zelfs variƫrend, roepen steeds opnieuw dezelfde vragen op. Hoeveel zijn er? Waarom en hoe stralen ze? Hoe groot kunnen ze zijn? Hoe ver staan ze? Evolueren ze?
Wie zich laat verleiden er dieper op in te gaan, maakt kennis met sterrengroepen, met planetenstelsels, interstellair stof en gas, het Melkwegstelsel, galaxieƫn, clusters, roodverschuiving, cosmische expansie, Big Bang, ....
De ultieme vraag wordt: welk verband bestaat er dan tussen al deze cosmische objecten, hoe ontstaan ze, hoe lang blijven ze bestaan, en hoe vertellen ze het verhaal van het heelal als geheel. Hoe is dat heelal ontstaan? Hoe kwam het in de huidige toestand terecht, en hoe zal het dan verder evolueren in de toekomst?

Volkssterrenwacht: 

© 2024; Theme by Volkssterrenwacht Urania Based on Danland