Voordracht over het zonnestelsel

Datum: 
maandag, 20 oktober, 2014 - 14:00 to 15:30

Op maandag 20 oktober 2014 is er op Urania om 14 uur een voordracht over het zonnestelsel door Urania-lesgever Guido Mariƫn. Bezoekers en Urania leden zijn welkom. De toegang is 5 euro (inclusief 1 drankje in de Astrobar), voor Urania leden is de toegang gratis. Reserveren is nodig en kan via info@urania.be.

Hoeveel planeten draaien er rond onze Zon? Zijn het er negen? Of toch maar acht?

Vijf planeten zijn al sinds mensenheugenis gekend. En met de uitvinding van de telescoop kwamen er nog enkele bij. Dank zij de ruimtevaart ging de mens op verkenning naar die planeten. En bij elke ruimtevlucht naar een planeet ging er een nieuwe wereld open. Elke planeet was weer anders dan de anderen.
En rond de meeste planeten draaien manen. We kennen er nu al meer dan honderd. En ook die zijn heel verschillend. En hoe zit het nu met Pluto? Is het nog een planeet? Of toch weer niet?
En zijn er nog andere objecten in het zonnestelsel buiten die planeten en hun manen?

We gaan samen op ontdekkingstocht langs al die fascinerende hemelobjecten tijdens de lezing van maandag 20 oktober. Iedereen is welkom, U hoeft echt nog niets te weten van sterrenkunde. En kennis van wiskunde, natuurkunde of scheikunde is evenmin nodig, want die komen niet aan bod tijdens deze voordracht.

Volkssterrenwacht: 

© 2024; Theme by Volkssterrenwacht Urania Based on Danland