Workshop raketbouw 29 oktober (herfstvakantie)

Datum: 
woensdag, 29 oktober, 2014 - 09:00 to 16:00

Zonder raketten was ruimtevaart nooit mogelijk geweest. Toch zijn er steeds minder mensen die precies weten hoe zo’n raket werkt en waar ze vandaan komt. Jong geleerd is oud gedaan. Daarom lanceren wij deze zomer een eendaagse workshop raketbouw voor kinderen van 8 tot 12 jaar (waterraketten) en voor jongeren van 13 tot 15 jaar (microraketten). Respectievelijk aan €9 en €19 per deelnemer.

Tijdens deze dag van 9u tot 16u krijgen de deelnemers een korte introductie tot de rakettechnologie waarna ze zelf aan de slag gaan om er eentje te bouwen! Als de raket eenmaal af is, kan de lancering plaatsvinden. (Bij slecht weer wordt de lancering uitgesteld). Na een succesvolle lancering wordt een begeleide rondleiding doorheen onze sterrenwacht voorzien. Zoals elk ruimtevaartproject blijft het productieproces strikt geheim, maar zijn toeschouwers meer dan welkom bij de lancering en de rondleiding! 

Er dient een eigen lunchpakket te worden meegenomen. Wel krijgen de deelnemers een drankje in onze astrobar. Inschrijven kan tot en met 27 oktober door te mailen naar matti.agemans@urania.be

Volkssterrenwacht: 

© 2024; Theme by Volkssterrenwacht Urania Based on Danland