Zonnekijkdag en voordracht op zondag 3 juli

Datum: 
zondag, 3 juli, 2022 - 13:00 to 17:00

Op zondag 3 juli 2022 zetten alle kleine en grote Vlaamse sterrenwachten hun deuren open in het kader van de Zonnekijkdag. Bij mooi weer worden er allerhande telescopen opgesteld om de kijklustigen op een veilige manier naar de zon te laten turen. Urania is geopend van 13 tot 17 uur.

Om 14 uur is er een voordracht over de zon. Tijdens deze lezing van 1 uur komen volgende onderwerpen over de zon aan bod: warmteproductie, plaats in het zonnestelsel, fysische beschrijving en opbouw, waarnemingsgeschiedenis en waarnemen in verschillende golflengtegebieden.

Op de parking zullen meerdere zonnekijkers staan waarmee je zowel zonnevlekken als zonnevlammen kan zien. In het auditorium van de sterrenwacht geven de medewerkers uitleg over de zon en de werking van een telescoop. Ook de Astroshop is open en voor een verfrissend drankje is er de Astrobar. De toegang is gratis.

In geval van bewolking is er een vervangingsprogramma voorzien.

Extra planetariumvoorstellingen + fulldome film: Tijdens de zonnekijkdag voorzien om 13u15 en 14u15 een kindervoorstelling van 1 uur in ons Planetarium + fulldome film. Om 15u15 en 16u15 een publieke Planetariumvoorstelling + fulldome film. De toegang hiervoor bedraagt 10 euro. 

Volkssterrenwacht: 
Gebeurtenis: 

© 2024; Theme by Volkssterrenwacht Urania Based on Danland