Astroclub met Dominique Dierick: De wondere wereld van de astrofotografie

Datum: 
vrijdag, 10 maart, 2023 - 19:00 to 23:00

Sterrenkijken is natuurlijk een heel fijne bezigheid, en dankzij een telescoop wordt het mogelijk om nog veel meer sterren en allerlei neveltjes en sterrenhopen te zien die voor het blote oog onzichtbaar blijven. Maar dankzij fotografische opnames van de sterrenhemel wordt het mogelijk om ineens nog veel meer dingen te zien die voor visuele waarnemingen met een telescoop onbereikbaar zijn. Astrofotografie is bij uitstek de manier om de volle rijkdom van de sterrenhemel te ontdekken.

Er zijn professionele toestellen die vanop aarde of vanuit de ruimte extreem nauwkeurig het omringende heelal in beeld brengen, dit ook in ander licht dan het zichtbare: radiogolven, infrarood, ultraviolet, röntgen- en gammastraling.

Maar ook amateursterrenkundigen kunnen er wat van... Ongelooflijk wat astrofotografen allemaal voor fraais in beeld weten te brengen. Vanavond voor onze Astroclub hebben we met Dominique Dierick zo iemand te gast. Hij komt op een toegankelijke manier spreken over hoe astrofotografie in zijn werk gaat en hij zal ook heel wat van zijn prachtige beelden tonen ter illustratie.

Volkssterrenwacht: 

© 2023; Theme by Volkssterrenwacht Urania Based on Danland