Astroclub met Jean-Pierre Grootaerd: Sterren schitteren voor iedereen

Datum: 
vrijdag, 12 april, 2024 - 19:00 to 23:00

Hoe een mooi idee een prachtige realisatie werd: tijdens deze Astroclub ontvangen we Jean-Pierre Grootaerd, bedenker en bezieler van het internationaal geroemde project 'Sterren schitteren voor iedereen'. Het uitgangspunt is om kinderen uit het bijzonder onderwijs en kwetsbare jongeren wereldwijd de kans te geven om met behulp van een eenvoudige telescoop de sterrenhemel te bewonderen.

Omdat dit zo'n mooi en eenvoudig idee is en omdat Jean-Pierre Grootaerd zo'n enthousiasteling en doorzetter is, wist hij in de loop van de voorbije jaren tal van organisaties, bedrijven en prominenten uit de wereld van de sterrenkunde, ruimtevaart en weerkunde warm te maken om op hun manier een steentje bij te dragen aan het project.

Inmiddels is 'Sterren schitteren voor iedereen' een internationaal project geworden waarbij telescopen terecht kwamen bij de beoogde doelgroep in meer dan 160 landen van de wereld.

Kom zeker kennismaken met 'Sterren schitteren voor iedereen' en de geestelijke vader van dit schitterende project !!!

Bezoek aan het waarnemingsterras op MIRA. Sedert vele jaren beschikt MIRA over een goed uitgerust waarnemingsterras, maar sinds 2019 zijn daar een mooie grote en volledig geautomatiseerde koepel bijgekomen met daarin een 50 cm telescoop!  Voortaan zal sterrenkijken op MIRA nog meer mogelijkheden bieden dan voorheen... Vanavond is er een mooie Maansikkel te zien, voorts staan de late wintersterrenhemel en de lentesterrenhemel op het programma.

Volkssterrenwacht: 

© 2024; Theme by Volkssterrenwacht Urania Based on Danland