Ruimtevaartfestival

Datum: 
woensdag, 4 oktober, 2017 - 14:00 to 22:00

Op 4 oktober 2017 organiseren Volkssterrenwacht Armand Pien en de Euro Space Society een heus Ruimtevaartfestival in samenwerking met de Universiteit Gent, BIRA en ESERO.

Dit evenement gaat door in zaal OEHOE van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen, Coupure Links 653, 9000 Gent.

Het middagprogramma bestaat uit een uiterst boeiende, interactieve lezingenreeks door mensen die werkzaam zijn op de grens tussen educatie en ruimtevaart. Hier kom je te weten hoe je deel uit kan maken van de boeiende wereld van de ruimtevaart ... zonder dat je daarvoor een gediplomeerd wetenschapper moet zijn!

Voor het avondprogramma hebben we enkele grote namen te pakken gekregen waaronder astronauten Dirk Frimout en Frank De Winne! Het is respectievelijk 25 en 15 jaar geleden dat beide astronauten hun eerste vlucht naar de ruimte maakten en dit laten we niet onopgemerkt voorbijgaan. Frank De Winne neemt deel aan het festival via Skype-verbinding. Boudewijn Van Spilbeeck (VTM) zal beide heren interviewen over hun carrière als astronaut.

We sluiten de avond af met een panelgesprek over 60 jaar Ruimtevaart en de toekomst van de mens in de ruimte.

Op vraag van onze beide astronauten staan ook twee goede doelen in de kijker: Science4Girls en Sterren Schitteren voor Iedereen. Er zullen op het festival twee gesigneerde telescopen verloot worden aan deelnemende scholen!

Het festival is gratis maar inschrijven is gewenst en kan via deze link:

http://armandpien.be/event/ruimtevaartfestival-2017-2017-10-04-73/register

Volkssterrenwacht: 

© 2024; Theme by Volkssterrenwacht Urania Based on Danland