Sterrenkijkdagen 01

Datum: 
vrijdag, 27 oktober, 2023 - 19:00 to 23:00

De Vereniging Voor Sterrenkunde organiseert naar jaarlijkse gewoonte Sterrenkijkdagen, en in 2023 vinden die plaats op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober. De Vlaamse Volkssterrenwachten werken uiteraard graag mee aan dit initiatief, samen met vele andere amateursterrenkundeverenigingen uit Vlaanderen.

Het publiek kan doorlopend op onze volkssterrenwacht terecht om waarnemingen te verrichten, om kennis te maken met de vele experimenten en maquettes die in onze permanente tentoonstelling staan opgesteld. Wie wil kan ook een multimediavoorstelling bijwonen over onze plaats tussen de sterren. Er zijn in de loop van de avond meerdere voorstellingen.

Bij helder weer kunnen we de planeten Jupiter en Saturnus bewonderen, de eerste met duidelijke horizontale wolkenbanden en vier manen eromheen, de tweede met dat prachtige ringensysteem. Ook Uranus en Neptunus kunnen we waarnemen, maar deze twee verste planeten zijn slechts heel bescheiden zichtbaar. Bovendien is er de bijna Volle Maan, waardoor er wel een en ander qua nevels en sterrenhopen moeilijker zichtbaar zal zijn.

Duimen maar voor helder weer !!!

Volkssterrenwacht: 
Gebeurtenis: 

© 2024; Theme by Volkssterrenwacht Urania Based on Danland