Zomerkamp sterrenkunde: de Aarde in gevaar

Datum: 
maandag, 8 juli, 2024 - 09:00 to vrijdag, 12 juli, 2024 - 16:00

Volkssterrenwacht MIRA organiseert in 2024 opnieuw drie edities van de populaire zomerkampen voor jongeren van 9 tot 14 jaar: van maandag 1 tot vrijdag 5 juli, van maandag 8 tot vrijdag 12 juli en van maandag 19 tot vrijdag 23 augustus.

Het thema in 2024 is 'De Aarde in gevaar', waarbij we via leuke en leerrijke voorstellingen en interactieve activiteiten kennismaken met allerlei gevaarlijke toestanden die reëel zijn maar waarvoor we toch niet meteen onze slaap moeten laten.

We beginnen met een lijstje te maken: welke gevaren komen vanuit het heelal? Welke hebben met onze planeet te maken? En voor welke gevaren zijn wij als mens zelf verantwoordelijk? We gaan proberen meer te snappen over aardbevingen en vulkanen. En we gaan op zoek naar inslagkraters op Aarde die stille getuigen zijn van botsingen tussen planetoïden of kometen uit ons zonnestelsel met onze eigen planeet. We proberen ons voor te stellen hoe gevaarlijk ontploffende sterren zijn en gaan na of we enige kans hebben in de loop van ons leven om hiermee geconfronteerd te worden.

We zullen in de loop van de week onze kampgasten heel wat interactieve opdrachten, experimenten, raadsels en oefeningen voorschotelen. Alvast veel succes aan alle deelnemers !!!

Volkssterrenwacht: 

© 2024; Theme by Volkssterrenwacht Urania Based on Danland